Tekisi mieli tirauttaa oikein kunnon teiniangstivuodatus, mutta ei tule kuuloonkaan, koska olen niin cool. Noh, kaikessa yksinkertaisuudessa kaksi viime päivää ovat menneet sängyn pohjalla kuumehoureissa, hikinen T-paita selkään liimautuneena ja nenä punaisena helottaen. Todella hohdokasta.

Reaalia varten pitäisi lukea kasa uskonnon kirjoja, monisteita ja muistiinpanoja, mutta ne saavat pölyttyä kaapin pohjalla vielä hetken. Kukapa sitä nyt kipeänä jaksaisi opiskella? Toisaalta riittää, kun avaa radion, TV:n tai sanomalehden: eipähän ainakaan jää epäselväksi muslimien uskonvakaus. Kumma juttu, miten joukko Allahia palvovia muslimeja voi saada pilakuvien takia aikaan sellasta hulabaloota, että tuoksinassa kuolee ihmisiä.

Aikani netissä surffailtuani löysin nuo kohua herättäneet kuvat. Mitämitä?? Mitäs niin kuohuttavaa näissä nyt olisi, että Tanskan lippuja pitäisi alkaa kärventämään ja jättää tanskalaiset maitopurkit kaupan hyllylle? Pommipäinen Muhammed näyttää lähinnä ala-astelaisen pikkupojan pulpetinkanteen raapustamalta. Tämänkö takia piirtäjät ovat saaneet tappouhkauksia? Lännessä koko jupakka koskee sananvapautta ja idässä uskontoa, joten ratkaisua tuskin heti pääsee syntymään. Ensin täytyy päättää, mistä tapellaan.

Islamista tulee aina ensimmäisenä mieleen alistetut naispoloiset. Nainen on isänsä, veljiensä, setiensä ja miehensä omaisuutta koko elämänsä ajan. Kauhistus! Umpiluterilaisessa Suomessa kasvaneena en voi ymmärtää, miten kukaan nainen voi alistua sellaiseen, mutta mikäpä minä olen tuomitsemaan. Koraanissa sanotaan, että naisen heikkouden takia miespuolisten muslimien on suojeltava häntä. Ajatus on sinällään ritarillinen, mutta ovatko muslimit ottaneet ohjat Allahin käsistä omiinsa?

Olen parhaillaan lopettelemassa Neitsythäkki- nimistä kirjaa (kirjoittanut itsekin islamilaissyntyinen Ayaan Hirsi Ali), joka on osaltaan kuohauttanut raivoani ja toisaalta myös auttunut ymmärtämään islamin jännitteitä. Islam ei ole läpeensä paha uskonto, joka synnyttää vain väkivaltaa ja terroristeja. Jos fundamentalistit saadaan aisoihin ja uskonnosta kitketään siihen ilmaantuneet ylimääräiset pahuuden oksat, siitä tulisi maanpäällinen taivas, eikä vankila. Oikeastaan saman voisi alkuun päästyään tehdä kaikille suurille maailmanuskonnoille niin ei syntyisi polemiikkia siitäkään.

Alunperin en tästä aiheesta ajatellut kirjoittaa, mutta minkäs teet. Kuumeessa sitä ei kannata itseään alkaa vastustamaan. Ja nyt nukkumaan.