Nyt on tullut avattua grilli-, terassi- ja auringonottokausi, joten kukaan ei voi enää väittää, etteikö nyt olisi kesä! (Mahdollista lumisadetta huomena ei oteta huomioon.) Erityisesti terassikausi on tärkeä kokemus, koska se on ensimmäiseni ikinä. Istuksimme muutaman kaverin kanssa paistattelemassa päivää ja siemailimme sivistyneesti sidukoita ja klonkkuliinejä. Eräs puolituttu herrasmies jopa tarjosi minulle juoman, joten ensimmäinen terassikerta sujui ainakin tyylillä. Iltaa kohden osa porukasta väsyi ja vetäytyi seurasta, mutta allergiaoireista huolimatta jatkoimme iltaa vielä yksillä ja toisilla ja sen jälkeen vielä yksillä ja lopulta puolikkailla.. Oli niin hauskaa, että voisin lähteä toistekin!

Terasseilun jälkeen askel oli keveä ja katse hieman sumea, joten painelin suoraa nukkumaan. Heräsin kello kaksi yöllä pirteänä kuin peipponen ja luulin että oli jo aamu. Vilkaisu kelloon ja armottomat sadattelut päälle. Ei taas! Luulin jo autuaasti päässeeni unettomuudesta ja yöheräilyistä, mutta ei kun ei. Koitin saada unenpäästä väkisin kiini, mutta en yltänyt. Pyörin niin että alulakana lähti irti ja tyynyt tippuilivat lattialle.

Pienen siivousprojektin jälkeen päädyin lukemaan seuraavaa Potteria, joka on vieläkin paksumpi kuin edellinen. Olen nähtävästi jäänyt koukkuun niihinkin. Silmiä särki allergian takia, mutta en pystynyt niitä sulkemaankaan, joten tavailin kirjaa hampaita kiristellen. Onneksi vastaavaan tilanteeseen on nyt mielenkiintoisempaa lukemista, kun olen saanut pääsykokeiden ennakkomateriaalin käsiini. Bank of Finland Bulletin: Financial Stability on varmasti kiehtovampi ja mukaansatempaavampi kuin mikään Potterinkuvatus. Unen luulisi tulevan varmasti.