Tunnustan, olen terroristi! Hahaa kylläpä helpotti. Hyvä juttu että en satu asumaan Ameriikassa, koska saattaisin tuollaisen tunnustuksen jälkeen jo asua vankilassa.

Sain innoituksen eräästä blogista, jonka nimen jo unohdin. (Kirjoittaja ilmoittautukoot jos mainetta ja kunniaa halajaa.) Kyseistä kirjoittajaa oli piinannut härski puhelinmyyjä tai pari, koska hän vaikutti olevan hieman peitellyn kiihdyksissään tapahtuneesta. Soittaa nyt omaan puhelimeen, häiritä kallista yksityisyyttä ja kinuta rahaa ties mihin vilunkitarkoitukseen! Häpeällistä..

Olen itse toiminut puhelinmyyjänä eli myyntineuvottelijana eli terroristina jo reilun vuoden yhdessä Suomen johtavista alan yrityksistä. Kokemuksesta voin sanoa, että ala koetaan negatiivisena suurimmaksi osaksi ennakkoluulojen takia. Eräässä nettikeskustelussa joku vertasi puhelinmyyjiä huumekauppiaiksi ja puolusti näkemystään kuin rakasta siskoaan pedofiililtä. Herranjestas sentään etten paremmin sanoisi!

Puhelinmyyjät ovat suht normaalia sakkia suurimman osan ajasta. Firman pikkujoulut ovat toki asia erikseen. Vaikka itse sanonkin niin tyhmä ei kauaa puhelimeen höpöttele. Tinkaamiseen tarvitaan nokkeluutta ja huumoria, jämäkkyyttä ja itsevarmuutta. Olen pyrkinyt siihen, että asiakkaani sulkevat luurinsa hymyssä suin, tilasipa hän lehden tai ei. Haluan ainakin omalta osaltani nostaa alaa siitä loasta, johon sen muutamat harvat ovat suistaneet. Ainahan joka paikkaan muutama mätäkin omppu sinnikkäästi itsensä tunkee.

Voisin antaa muutaman sisäpiirin vinkin teille harvat lukijani:
- Puhelinmyyjällä on yleensä aina lehdistä halvimmat tarjoukset ja parhaat kylkiäiset. Kannattaa siis aina  kuunnella loppuun, mistä on kyse!
- Jos olet löytänyt mieleisesi lehden, ei kannata tilata sitä kestona tarjousjakson jälkeen! Säästät parhaimmassa tapauksessa satoja euroja, jos odottelet n. 3 kuukautta ja tilaat lehdestä uuden, mahdollisimman pitkän tarjousjakson. Puhelinmyyjältä kannattaa kysyä, jos hän ei satu tarjoamaan juuri sitä mieluista lehteä.
- Kestotilausta ei tarvitse säikähtää. Voit muuttaa tilauksen määräaikaiseksi vaikka heti ku olet maksanut laskun tai viimeisen erän siitä. Saksi lehdestä palvelukortti, raksi rutuun ja lappu postiin niin homma on hoidossa. Jos askartelu ei innosta, toki voi myös soittaa tai hoitaa asian netissä. Heleppo homma!
- Jos kirjoitukseni kiukuttaa ja soittelu ärsyttää suunnattomasti, niin suosittelen suoramarkkinointikieltoa, jonka saa operaattorilta. Kytkeytyminen kestää yleensä n. kolme kuukautta, joten älä räjähdä jos joku onneton soittaa seuraavana päivänä kun olet kiellon tehnyt.

Koska asia tuntuu herättävän suuria tunteita itse kenenkin päässä, toivoisin aiheesta keskustelua. Älä pura kiukkuasi puhelimeen vaan minulle!