Tunnen omat sudenkuoppani ja niistä suuri on laiskuus. Kieroutunutta tai ei, mutta juuri siksi aloitan täten blogeilijan urani. Alku tuntuu kankealta ja ylimaallisen loistava sisääntulo luo paineita, mutta viis pienistä. Tavoitteeni on nakuttaa näppäimistöä yökaudet ja tuntea olevani kypsä aikuinen höystettynä selkeällä ajattelulla ja viisailla pohdinnoilla. Ja pah! Hurskastelua.

Vaikka sainkin jalat tutisten käydä äänestämässä Suomelle keulakuvaa ja Conanin kaksoisolentoa, en ole aikuinen. En suostu siihen. Jos olisin aikuinen, maksaisin itse puhelinlaskuni ja jotuisin ostamaan omat vessapaperit. En halua ajatella lainojen lyhennyksiä tai vuokrarästejä, vaan tilipäivän tullen visa vinkuu niin että heikompaa hirvittää. Jos olisin aikuinen, autoni ei sammuisi joka liikennevaloissa ja antaisin mersumiehille tietä pelkästä kunnioituksesta. Ostaisin uuden laukun ainoastaan silloin, kun entisestä ratkeaa pohja. Enkä todellakaan kävisi kaupassa ainoastaan ostamassa yhtä Vanhaa autoa. Aikuiset eivät syö salmiakkia. Minä en siis ole aikuinen.

Viisaus on kuulijan korvassa, joten sitä on hankala mitata. Viimeaikoina olen pohtinut mm. tulevaisuutta, rairuohon siementen alkuperää ja aapisen valkoista Aulis-pupua. Kuulijasta riippuen ilmeet ovat vaihdelleet ihastuksesta silkkaan järkytykseen, joten ei se minustakaan voi johtua.

Yleensä sanotaan, että pienet lapset ja vanhukset olisivat niitä viisaita joukossamme. Tabula rasa kuitenkin tuhoutuu, kun lapsi sisäistää vanhempiensa arvot ja ihanteet. Sitten seuraa viisauden lamakausi, jolloin totuutta paetaan hokemalla mantraa "tämä on elämäni parasta aikaa." Vanhat ja viisaat, kaiken kokeneet ruttunaamat eivät  uhallakaan paljasta viisauden salaisuutta. Pilke silmänurkassa kuitenkin paljastaa sen ärsyttävän olemassaolon.

Kelloa ei voi kääntää toiseen suuntaan, joten on valittava pidempi vanhuuden tie viisauteen. Taidankin muuttaa päämääräkseni sittenkin YTL:n sensoreiden huijaamisen, koska kirjoitukset ovat jo kuukauden päästä. Mistäpä he voisivat tietää, että kynän varressa ei olekaan kypsä aikuinen, vaan laiskanpulskea ikiteini.