Se olis sitte kesäloman paikka! Englanti oli tänään ja nappiin meni. Varmasti muutama huolimattomuusvirhe jäi kummittelemaan, mutta ehkä voin elää sen kanssa. YTL:n ukkeleilla on maagisia ennustajan- ja koomikon kykyjä: ensimmäsenä aiheena aineissa oli nuorten vaarallisuus auton ratissa! Tungin myslipatukkaa suuhuni, jotta hörähdykseni eivät olisi häirinneet muita. Hymyssä suin kirjoittelin aineeni, mutta en maininnut sanallakaan postilaatikoita.

Seuraavaksi vuorossa olisi ammattikorkeaan haku, viikko lomailua ja lopultakin töihin rentoutumaan. Omilleen muutto syksyllä hieman arveluttaa, koska tulen todella helposti mökkihöperöksi yksinäni. Eräänä lauantaina sain olla kokonaisen illan omassa seurassani ja hulluuden oireet iskivät jo parin tunnin kuluttua. Aluksi nautin omasta rauhasta ja huokailin onnellinen virne naamallani. Sitten tuli tylsää ja avasin telkkarin, sitten sekin tylsistytti ja avasin tietokoneen, sitten kyllästyin surffailuunkin ja aloin lukemaan kirjaa. Kotona on ihmeen hiljaista ku sisko ja äiti eivät ole kötisemässä ympärillä. Piti avata radiokin, jotta ei tuntuisi niin autiolta. Ei auttanut. Lopulta huomasin juttelevani siskon hamsterille, joka on sikäli huonoa seuraa, että se yleensä nukkuu kun muut valvovat. Kun huomasin puhelevani viherkasveille, päätin, että oli aika mennä itsekin nukkumaan. Solussa asuminen voisi olla minun juttuni.

Syksyyn on kuitenkin aikaa, eikä minulla ole tapana murehtia tulevaa. Nyt on kesä, aurinko paistaa ja trance raikaa. Mikään ei voisi olla paremmin.